Vær med i Pengeugen

Nationalbanken har i flere år deltaget i Pengeugen, der er en undervisningsindsats rettet mod landets 7.-9. klasser. Formålet med Pengeugen, som finder sted hvert år i uge 11, er at styrke de unges finansielle forståelse. Vi deltager igen i 2024.


Du kan godt begynde at glæde dig. I 2024 afvikles årets Pengeuge fra mandag den 11. til fredag den 15. marts. I denne uge vil gæsteundervisere, bl.a. fra Nationalbanken, forsøge at øge folkeskolens ældste elevers finansielle forståelse og gøre dem klogere på Danmarks økonomi.

Gæsteundervisere fra Nationalbanken

I 2023 var 16 gæsteundervisere fra Nationalbanken på rundtur under Pengeugen for at gøre skoleelever over hele landet klogere på samfundsøkonomi. Nationalbankens undervisere bestod af 14 økonomer og to nationalbankdirektører. I 2024 stiller vi igen med et hold af økonomer.

Finansiel viden – så de unge kan være med

Nationalbanken har valgt at medvirke i Pengeugen, fordi det er vigtigt, at unge får en grundlæggende finansiel forståelse – både for deres egen privatøkonomis skyld, men også for Danmarks økonomis. De er fremtidens borgere. Derfor er Nationalbankens bidrag til Pengeugen også at stille skarpt på samfundsøkonomien.

Nationalbanken har en særlig kompetence inden for analyser og formidling af samfundsøkonomi. Vi ved, at det kan være tungt stof, især for de unge. Derfor vil vi gerne være med til at bringe den viden i øjenhøjde, så flere forstår og interesserer sig for samfundsøkonomien.

Nationalbankens engagement i Pengeugen er en naturlig forlængelse af de over hundrede foredrag, vi hvert år holder for danske gymnasier og handelsskoler.

Digitalt undervisningsunivers

I samarbejde med forlaget Alinea har Nationalbanken udviklet et digitalt undervisningsunivers om samfundsøkonomi, hvor man kan få svar på spørgsmål som fx ”Hvad er penge?”, ”Hvordan ved man, om Danmarks økonomi er sund?” og ”Hvad laver Nationalbanken egentlig?”

Materialet er udviklet til brug under Pengeugen og har til formål at bidrage til de unges finansielle forståelse, men kan bruges i undervisningen hele året rundt.