Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

Valutafondens undersøgelse af dansk økonomi og finansielle sektor

Pressemeddelelse, 26. september 2014


Deling

Den Internationale Valutafond, IMF, har i løbet af 2014 besøgt Danmark for at gennemføre en vurdering af den finansielle sektor (Financial Sector Assessment Program, FSAP) samt af den økonomiske og finansielle udvikling (Artikel IV konsultation). Begge er en del af IMF's løbende vurdering af medlemslandenes finansielle sektor og økonomier.

I forbindelse med Artikel IV konsultationen har IMF vurderet den finansielle og økonomiske udvikling og har ud over en vurdering af de økonomiske konjunkturer og finanspolitikken haft fokus på produktivitetsvæksten og husholdningernes bruttogæld.

I forbindelse med FSAP undersøgelsen har IMF vurderet den finansielle stabilitet i Danmark ved bl.a. at lave en række stresstests af banker og forsikrings- og pensionsselskaber. Derudover har IMF sammenlignet dansk lovgivning og praksis for bank- og forsikringstilsyn med internationale standarder og desuden behandlet Danmarks realkreditsystem, makroprudentielle politik og regler for krisehåndtering.

IMF's konklusioner er offentliggjort på Nationalbankens hjemmeside under Om Nationalbanken – Internationalt samarbejde, mens IMF's detaljerede rapporter først offentliggøres senere.

IMF's bestyrelse besluttede i 2013, at den danske finansielle sektor fremadrettet kategoriseres som systemisk vigtig. Det betyder, at IMF fremover gennemfører en artikel IV konsultation for Danmark hvert år, mod tidligere hvert 2. år, og en FSAP undersøgelse regelmæssigt hvert 5. år.

Henvendelse kan rettes til Karsten Biltoft på tlf. 3363 6021.