Nationalbankens vurdering af Dankort

Forfattere Danmarks Nationalbank
Emne Pressemeddelelser fra Nationalbanken
Type Pressemeddelelser  
Årstal 2017
Offentligjort den 17. maj 2017
​Nationalbanken har gennemført en vurdering af Dankort, som er ejet af Nets A/S, efter de standarder for kortsystemer, som Den Europæiske Centralbank (ECB) har opstillet. Dankort fungerer stabilt med høj tilgængelighed, og misbrug med Dankort er lavt i international sammenligning. Nationalbankens vurdering indeholder anbefalinger til Nets A/S, bl.a. om mere systematisk håndtering af viden i relation til Dankort.

17. maj 2017

Dankort fungerer stabilt med høj tilgængelighed, og misbrug med Dankort er lavt i international sammenligning. Nationalbanken har vurderet Dankort efter de standarder for kortsystemer, som Den Europæiske Centralbank (ECB) har opstillet. Nationalbankens vurdering indeholder anbefalinger til Nets A/S, der er kortorganisation for Dankort.

Nationalbankens anbefalinger til Nets A/S drejer sig bl.a. om mere systematisk håndtering af viden i relation til Dankort. Andre anbefalinger er, at Nets A/S' risikoanalyser af den it-platform, som Dankort kører på, bør udvides i form af en risikovurdering af de øvrige relevante aspekter af Dankort, og at rammerne for beslutningsprocesser og kommunikation vedrørende Dankort bør styrkes.

Dankort er danskernes foretrukne betalingsløsning, og det er derfor vigtigt, at Dankort er sikkert og velfungerende. Betalinger med Dankort udgjorde i 2016 omkring 60 pct. af omsætningen i detailhandlen; kontanter og andre betalingskort står for resten.

En af Nationalbankens opgaver er løbende at overvåge, at betalinger i Danmark kan gennemføres sikkert og effektivt. Dankort er blandt de løsninger, der overvåges.

Hele rapporten om vurdering af Dankort kan læses på Nationalbankens hjemmeside.

Henvendelse kan rettes til Ole Mikkelsen på tlf. 3363 6027.