Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Bank og realkredit

Lån med længere rentebinding i fortsat fremgang

Mens det samlede realkreditudlån til husholdninger steg i oktober, bliver en stadigt mindre andel af udlånene udstedt med kort rentebinding på over 6 måneder og op til 1 år.



Mens det samlede realkreditudlån til husholdninger steg i oktober, bliver en stadigt mindre andel af udlånene udstedt med kort rentebinding på over 6 måneder og op til 1 år. Husholdningerne optog i 3. kvartal således især lån med rentebinding på henholdsvis 3 og 5 år. De to låntyper udgør nu hver for sig en større andel af husholdningernes realkreditlån end de 1-årige flekslån.

Samtidig øges også husholdningernes lån med rentebinding til og med 6 måneder. Langt hovedparten af de lån er tilknyttet en referencerente og skal derfor ikke refinansieres ved hver rentetilpasning. Endelig er der fremgang for lån med fast rente, som ved udgangen af 3. kvartal udgør 34 pct. af det samlede realkreditudlån til husholdninger.

Realkreditudlån til husholdninger fordelt på rentebindinger