Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Bank og realkredit

Udlånsrenten til danske erhvervsvirksomheder falder fortsat

Pengeinstitutternes gennemsnitlige rente på det samlede udlån til danske erhvervsvirksomheder er fortsat med at falde og er for april opgjort til 3,17 pct.



Pengeinstitutternes gennemsnitlige rente på det samlede udlån til danske erhvervsvirksomheder er fortsat med at falde og er for april opgjort til 3,17 pct. Dermed er den siden årsskiftet faldet med 0,26 procentpoint. Renten på kassekreditter, som står for knap 47 pct. af udlånet, er nået ned på 3,61 pct., mens øvrige udlån i form af almindelige erhvervsudlån (dvs. ekskl. repoudlån, kreditkort mv.), som udgør knap 52 pct. af udlånet, er faldet til 2,89 pct. Renten på nye erhvervsudlån ligger fortsat endnu lavere.

Den gennemsnitlige rente på det samlede indlån fra dansk erhverv er i samme periode faldet tilsvarende, så den for april nu kun er marginalt større end 0 pct. Nationalbanken har gennemført en undersøgelse, som viser, at erhvervsvirksomheder volumenmæssigt har omtrent lige så meget indlån med negativ rente som med positiv. Langt størstedelen af erhvervsindlånet forrentes dog til 0 pct.

Pengeinstitutters gennemsnitlige rente over for danske erhvervsvirksomheder