Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Bank og realkredit

Danskerne foretrækker realkreditlån med længere rentebinding og med afdrag

Refinansieringen af rentetilpasningslån omkring årsskiftet bidrog sammen med udløb af afdragsfrihed til, at private låntagere fortsatte med at bevæge sig mod realkreditlån med længere rentebinding og med afdrag.



Refinansieringen af rentetilpasningslån omkring årsskiftet bidrog sammen med udløb af afdragsfrihed til, at private låntagere fortsatte med at bevæge sig mod realkreditlån med længere rentebinding og med afdrag. Der er primært fremgang i lån med rentebinding på 5 år og lån med fast rente, så de samlet nu udgør over 60 pct. af realkreditudlånet. Det er sket på bekostning af lån med rentebinding på 1 år, der stadig falder og nu kun udgør 8 pct., mens lån med rentebinding på 3 år på det seneste også er gået lidt tilbage.

Lån med afdrag er steget støt siden efteråret 2014 – bl.a. som følge af udløb af afdragsfrihed – og udgør nu over halvdelen af det samlede realkreditudlån til private låntagere.

Realkreditudlån til private låntagere fordelt på rentebindinger og afdrag