Guide til Nationalbankens hjemmeside


Velkommen til Nationalbankens hjemmeside

Her er en kort omtale af, hvad du kan finde på vores hjemmeside.

Strukturen
Hjemmesiden er bygget op på en mere tidssvarende måde, der skal gøre det lettere for dig som bruger at finde de informationer, du leder efter. Fx er forsiden struktureret med et klarere fokus på nyheder og lettere adgang til de mest søgte nøgletal, ligesom søgefunktionen er forbedret.

 

1. Her finder du aktuelle temaer med direkte link til det pågældende område.

2. Her finder du Nettostillingen, Kronekurs og Valutareserven. Under hver enkelt indgang er der også direkte link til data i excel-format.

3. På alle valutakurser er en funktion, hvor du kan trække dynamiske data og grafer. Du klikker ind på den enkelte valutakurs og vælger 'graf'. Her vælges periode, hvor du kan se de forskellige eksakte data.

Genveje

Vi ved, at mange af vores brugere kommer på de samme sider, og derfor har vi gjort det lettere at finde frem til med et lille udvalg af direkte links herunder:

Valutakurser

Officielle rentesatser

Pressemeddelelser

Nyeste tal fra statistik

Meddelelser fra Statsgæld

Nationalbankens publikationer 

Statistiske data

 

Dynamisk datapræsentation
Der har været efterspørgsel efter en dynamisk præsentation af data og figurer. Det har vi imødekommet for Nationalbankens valutakurser og rentesatser, der nu findes i en dynamisk visning, så det er let at finde enkeltobservationer for en udvalgt, historisk periode. Klik på flere detaljer, og vælg grafen på den valuta eller rentesats du vil have vist med dynamiske data og graf.

 

Publikationer
Nationalbanken har justeret på viften af løbende publikationer for at kommunikere mere klart og målrettet. Det indebærer bl.a., at Kvartalsoversigt ikke længere udkommer i sin nuværende form. I stedet vil der løbende blive offentliggjort analyser, mens Nationalbankens prognoser for dansk økonomi vil blive offentliggjort i marts og september. Alle Nationalbankens publikationer er nu inddelt i fem forskellige typer: Nyt, Analyse, Rapport, Economic Memo og Working Paper. Læs mere om serietyperne på de enkelte sider under Publikationer, her findes også Nationalbankens tidligere publikationer.

Mobilplatform
Nationalbanken.dk findes også i en mobil version med hovedvægt lagt på nyheder, artikler og kalendernyt.

Tilmeld dig Nyhedsservice
Du kan abonnere på udvalgt indhold via nyhedsservice, så du bliver orienteret så snart, der er nyt på hjemmesiden. Abonnement via Twitter og RSS er også muligt.

 

 

 

Vi hører gerne fra dig
Har du spørgsmål, ris, ros eller forslag til forbedringer til Nationalbankens hjemmeside, så kontakt Nationalbanken på mail: kommunikation@nationalbanken.dk

God fornøjelse.

Oversigt på indhold

Find indgange i hjemmesidens struktur i oversigten herunder

 Sitemap for nationalbanken.dk ​​