Hvilke sedler bliver ugyldige?

Alle pengesedler fra seddelserier, der er ældre end den nuværende med broer og oldtidsfund (2009-serien), bliver ugyldige efter 31. maj 2025. Det samme gælder 1000-kronesedlen i den nuværende seddelserie. Her kan du se alle de sedler, som bliver ugyldige, og tjekke, om du selv har nogle af dem liggende.


I tvivl, om sedlen er ægte?

Har du fundet eller modtaget en ældre seddel, som du er i tvivl om ægtheden af, har vi lavet en oversigt over sikkerhedselementerne (pdf), så du kan se, hvad du skal kigge efter på de enkelte sedler og serier.

Grønland og Færøerne

I Grønland anvendes samme seddelserier som i Danmark. Når ældre danske pengesedler og den nuværende 1000-kroneseddel bliver ugyldige efter 31. maj 2025, bliver disse pengesedler således også ugyldige i Grønland.

Færøerne har deres egne pengesedler, som har samme værdi og format som de danske pengesedler. I lighed med Danmark er ældre færøske seddelserier også gyldigt betalingsmiddel på Færøerne. De færøske sedler er dog ikke gyldige som betalingsmiddel i Danmark, men kan ombyttes til danske sedler.

Indkaldelsen af danske pengesedler gør ikke de færøske seddelserier ugyldige.