Gæstelejligheder i Nyhavn 18


Abstract icon Nationalbanken har syv gæstelejligheder i Nyhavn 18. Dem stiller vi til rådighed for udenlandske forskere og kunstnere, som er gæster ved danske videnskabelige eller kunstneriske institutioner. Det er uddannelsesinstitutionerne, der indstiller ansøgere én gang årligt – næste gang i februar 2023.

Nationalbanken tildeler gæstelejlighederne efter rådgivning og prioritering fra et udvalg bestående af professor Søren-Peter Olesen (formand), professor Claus Thustrup Kreiner og professor Rubina Raja. 

Ved tildelingen af gæstelejlighederne lægges der vægt på, at ansøgerens hidtidige arbejder er af høj kvalitet. Der lægges især vægt på, om ansøgeren bidrager med viden og inspiration til den institution, han eller hun gæster, og hvordan samarbejdet og gæsten kan bidrage til forskningsmiljøet i Danmark. Lejlighederne tildeles i minimum tre måneder og maksimalt et år.

Tidligere beboere kommer ikke i betragtning de første fem år efter sidste tildeling. Ph.d.-studerende kommer ikke i betragtning ved tildelingen af lejlighederne.

Vil du vide mere om Nationalbankens gæstelejligheder, kan du kontakte:
Hanne Fabricius på telefon 33 63 60 04 eller på mail haf@nationalbanken.dk

Sådan søger du

Du kan læse mere om, hvordan du søger ved at følge linket:​​

Indkaldelse af ansøgninger om ophold i 2023 til 2024