Gymnasieforedrag

Hvad omhandler et gymnasieforedrag?

Nationalbanken holder foredrag for gymnasie- og handelsskoleelever, som gerne vil vide mere om Nationalbankens opgaver, herunder pengepolitik samt Nationalbankens rolle i samfundet i øvrigt.
 
  • Nationalbanken som institution: En præsentation af organisationen Nationalbanken, de ledende organer og uafhængigheden i forhold til staten. 
  • Nationalbankens formål: Hvad er Nationalbankens rolle i dagens økonomi? – en gennemgang af de tre hovedformål: 1) Stabile priser/stabil valutakurs 2) Sikre betalinger og 3) Et stabilt finansielt system
  • Dansk pengepolitik: Hvorfor fører vi fastkurspolitik, og hvad vil det sige? Hvad kan man bruge renten til, og hvad kan man ikke bruge den til?
  • Danmarks sedler og mønter: Hvordan bliver sedler og mønter lavet? Hvad kendetegner ægte sedler?
  • Danmark og euroen: Er Nationalbanken med i Den Europæiske Centralbank, og hvad laver den egentlig?

Foredrags-kalender

21. september 2020
28. september 2020
22. september 2020
29. september 2020
23. september 2020
30. september 2020
24. september 2020
1. oktober 2020
25. september 2020
2. oktober 2020

Gymnasieforedrag forventes genoptaget til oktober 2020

Nationalbanken er lukket for offentligheden pga. coronavirus. Det betyder, at du ikke kan se, og løfte, den udstillede guldbarre i vores forhal. Det betyder også, at vi p.t. ikke tilbyder gymnasieforedrag.

Efter sommerferien flytter Nationalbanken midlertidigt, da vi skal i gang med en større og længerevarende restaurering og renovering af bygningen i Havnegade. Vi forventer at genoptage gymnasieforedrag til oktober på vores nye adresse, som er Langelinie Allé 47.

Praktiske informationer

Et foredrag varer ca. 1½ time og starter som udgangspunkt kl. 10:00. Deltagerantallet er højst 30. Der er ikke mulighed for rundvisning i Nationalbankens bygning.
 
Adgang til Nationalbanken foregår via glasdørene i Havnegade 5. Ved ankomst skal læreren fremvise billed-ID. 
 
Læreren står inde for eleverne under besøget i Nationalbanken.

Hvordan booker jeg et foredrag?

Foredrag bookes elektronisk i kalenderen til venstre. Det anbefales at booke i god tid, da interessen er stor. Af samme grund forbeholder Nationalbanken sig ret til at slå mindre hold sammen.
 
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte foredragssekretæren på e-mail foredrag@nationalbanken.dk eller tlf. 33 63 60 36.