Nationalbanken deltager i Pengeuge 2020


Nationalbanken deltager i 2020 for første gang i Pengeuge, der er en undervisningsindsats rettet mod hele landets folkeskoleelever i 7.-9. klasse. Formålet med Pengeuge er at styrke de unges finansielle forståelse.

Bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, står bag Pengeuge. Nationalbanken har valgt at medvirke, fordi vi mener, at det er vigtigt, at de unge får en grundlæggende finansiel forståelse – både for deres egen privatøkonomis skyld, men også for Danmarks økonomis. De er fremtidens borgere. Derfor er Nationalbankens bidrag til Pengeuge også at stille skarpt på samfundsøkonomien.

Nationalbanken har en særlig kompetence inden for analyser og formidling af samfundsøkonomi. Vi ved, at det kan være tungt stof, især for de unge. Derfor vil vi gerne være med til at bringe den viden i øjenhøjde, så flere forstår og interesserer sig for samfundsøkonomien.

Helt konkret betyder det, at Nationalbanken i samarbejde med Foreningen af lærere i historie og samfundsfag udvikler et sæt undervisningsmateriale om samfundsøkonomi, hvor man kan få svar på spørgsmål som fx: Hvad er penge? Hvordan ved man, om Danmarks økonomi er sund? Og hvad laver Nationalbanken egentlig? Materialet bliver tilgængeligt på Pengeuges hjemmeside i begyndelsen af 2020.

Nationalbanken deltager også i Pengeuge med gæsteundervisere på flere af landets skoler. Nationalbankdirektørerne Lars Rohde, Per Callesen og Hugo Frey Jensen samt en række af Nationalbankens ansatte vil således i uge 11 forsøge at gøre folkeskoleeleverne klogere på Danmarks økonomi.

Du kan læse mere om Pengeuge her. Det er også her, du som lærer kan tilmelde din klasse til at deltage i Pengeuge, og i begyndelsen af 2020 vil undervisningsmaterialet også blive tilgængeligt på siden.

Henvendelse kan rettes til presserådgiver Ole Mikkelsen på tlf. 3363 6027.