Nationalbanken deltager i Pengeuge 2022


Abstract icon Nationalbanken deltager igen i år i Pengeuge, der er en undervisningsindsats rettet mod hele landets grundskoleelever i 7.-9. klasse. Formålet med Pengeuge er at styrke de unges finansielle forståelse.

Bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, står bag Pengeuge. Nationalbanken har valgt at medvirke, fordi vi mener, at det er vigtigt, at de unge får en grundlæggende finansiel forståelse – både for deres egen privatøkonomis skyld, men også for Danmarks økonomis. De er fremtidens borgere. Derfor er Nationalbankens bidrag til Pengeuge også at stille skarpt på samfundsøkonomien.

Nationalbanken har en særlig kompetence inden for analyser og formidling af samfundsøkonomi. Vi ved, at det kan være tungt stof, især for de unge. Derfor vil vi gerne være med til at bringe den viden i øjenhøjde, så flere forstår og interesserer sig for samfundsøkonomien.

Pengeuge finder sted i uge 11, og her vil gæsteundervisere fra Nationalbanken forsøge at gøre folkeskoleeleverne klogere på Danmarks økonomi. Du kan læse mere om Pengeuge her. Det er også her, du som lærer kan tilmelde din klasse Pengeuge.

Nationalbanken har i samarbejde med Foreningen af lærere i historie og samfundsfag udviklet et undervisningshæfte om samfundsøkonomi, hvor man kan få svar på spørgsmål som fx: Hvad er penge? Hvordan ved man, om Danmarks økonomi er sund? Og hvad laver Nationalbanken egentlig? Hæftet fra Pengeuge er tilgængeligt på Pengeuges hjemmeside.

Til Pengeuge 2022 er der udviklet et nyt digitalt undervisningsunivers. Pengeuge har indgået et samarbejde med forlaget Alinea om udviklingen af det nye materiale. Det kan du læse om her.

Din og Danmarks økonomi

Hæftet "Din og Danmarks økonomi" er udviklet til brug under Pengeuge og har til formål at bidrage til de unges finansielle forståelse.