Nationalbanken deltager i Pengeuge 2023


Abstract icon Nationalbanken deltager igen i år i Pengeuge, der er en undervisningsindsats rettet mod hele landets grundskoleelever i 7.-9. klasse. Formålet med Pengeuge er at styrke de unges finansielle forståelse.

Bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, står bag Pengeuge. Nationalbanken har valgt at medvirke, fordi vi mener, at det er vigtigt, at de unge får en grundlæggende finansiel forståelse – både for deres egen privatøkonomis skyld, men også for Danmarks økonomis. De er fremtidens borgere. Derfor er Nationalbankens bidrag til Pengeuge også at stille skarpt på samfundsøkonomien.

Nationalbanken har en særlig kompetence inden for analyser og formidling af samfundsøkonomi. Vi ved, at det kan være tungt stof, især for de unge. Derfor vil vi gerne være med til at bringe den viden i øjenhøjde, så flere forstår og interesserer sig for samfundsøkonomien.

Pengeuge finder sted i uge 11, og her vil gæsteundervisere fra Nationalbanken forsøge at gøre folkeskoleeleverne klogere på Danmarks økonomi. Du kan læse mere om Pengeuge her. Det er også her, du som lærer kan tilmelde din klasse Pengeuge.

Til Pengeuge 2023 er der udviklet et nyt digitalt undervisningsunivers. Pengeuge har indgået et samarbejde med forlaget Alinea+ om udviklingen af det nye materiale. Det kan du læse om her.

Digitalt undervisningsunivers om Din og Danmarks økonomi

Nationalbanken har i år i samarbejde med forlaget Alinea+ og forstå.dk udviklet et undervisningsforløb, hvor elever gennem film, podcasts, explainere og opgaver kan lære om samfundsøkonomi og hvilken rolle, Nationalbanken spiller i samfundet.

Materialet er tilængeligt for lærere og elever på forstå.dk.

Læs mere om Pengeuge her.