Nationalbankens valutakurser


Hvornår offentliggør Nationalbanken dagens valutakurser?

Nationalbanken offentliggør hurtigst muligt dagens valutakurser i danske kroner. Det sker omkring kl. 16, så snart ECB har offentliggjort valutakurserne i euro på deres hjemmeside. I Nationalbankens statistikbank er valutakurserne først tilgængelige kl. 9 den efterfølgende bankdag.

Hvilke valutaer sætter Nationalbanken en valutakurs for?
Nationalbanken følger Den Europæiske Centralbank (ECB), dvs. de valutaer, som ECB sætter en daglig kurs for, sætter Nationalbanken også en valutakurs for - omregnet til danske kroner, se link til ECB's hjemmeside. ECB offentliggør valutakurser for alle officielle valutaer i de medlemsstater i EU, som ikke er en del af euroområdet. Herudover fastsætter og offentliggør ECB kurser for de valutaer, som har de mest likvide og aktive valutaspotmarkeder.

Fastsætter Nationalbanken valutakurser på alle årets dage?
Nej, Nationalbanken fastsætter valutakurser på alle hverdage med undtagelse af danske helligdage, dagen efter Kristi himmelsfartsdag, 1. maj, Grundlovsdag, 24. december og 31. december.

Hvordan finder jeg valutakursen for fx euro i december 2017?
Følg dette link til Nationalbankens statistikbank. For valutakursen på en specifik dag vælges tidsserien DNVALD. For gennemsnitskursen eller slutkursen for måneden, kvartalet eller året vælges hhv. DNVALM, DNVALQ og DNVALA.

Hvordan bestemmer Nationalbanken kursen på en valuta?
Fastsættelsen sker på baggrund af valutakurser i interbank-markedet, som er det marked, hvor bankerne handler med hinanden. Se link til "Information om valutakurser" for en nærmere beskrivelse af, hvordan kurserne fastsættes.

Kan jeg købe eller sælge valuta i min bank til Nationalbankens valutakurser?
Nej, valutakurserne på Nationalbankens hjemmeside er vejledende og er ikke til handelsformål.

Flere informationer om Nationalbankens valutakurser.