Økonomi


Abstract icon Stigende priser og miljøsanering ændrer overslag over anlægsudgifter.
Som andre bygherrer har Nationalbanken mærket de prisstigninger, der er sket i forlængelse af globale forstyrrelser af energiforsyning, produktion og handel. Det vil påvirke prisen for renoveringen og restaureringen af Nationalbankens bygning i Havnegade 5. Nationalbankens totalrådgiver har i foråret 2022 revideret anlægsoverslaget fra oktober 2020, som dengang lød på 1,5 mia. kr. ekskl. moms. Med revisionen var det naturligt også at justere for ny viden.
 
Det reviderede overslag for projektet er på 1,9 mia. kr. ekskl. moms. Stigningen skal primært forklares med almindelig indeksering, stigende priser på specifikke materialer og energi, ændret risikoprofil samt større omfang på miljøsanering grundet ny lovgivning. En række aktiviteter i efteråret ventes at kunne påvirke overslaget og reducere usikkerheden, så det i begyndelsen af 2023 er muligt at komme med et justeret revideret anlægsoverslag. Derefter kan der udarbejdes et budget for hele projektet.Spørgsmål og svar

Vi har samlet en række spørgsmål og svar, som du kan se her.

 Spørgsmål og svar

Har du spørgsmål, som du ikke kan finde svar på under Spørgsmål og svar, er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

Pressekontakt:
Journalister, der ønsker information om byggeprojektet, er velkomne til at kontakte presserådgiver Ole Mikkelsen på omi@nationalbanken.dk, tlf. 2630 9655.

Projektledelse:
Specifikke og faglige spørgsmål til projektet kan stilles til sektionschef
Ann-Pia Puggaard på apu@nationalbanken.dk, tlf. 2162 0114.