Restaurering og renovering af Havnegade 5


Abstract icon Nationalbankens bygning i Havnegade skal gennemgå en større og nødvendig restaurering og renovering, som forventes at løbe over flere år. Målet er at fremtidssikre bygningen – både som kulturarv og arbejdsplads.

Nationalbankens bygning i Havnegade i København skal gennemgå en større og nødvendig restaurering og renovering. Byggeperioden ventes at løbe over flere år, og bankens medarbejdere flytter derfor til andre adresser i den periode.

Den ikoniske bygning, der huser Nationalbanken, er tegnet af arkitekten Arne Jacobsen og opført i årene 1965-1978. I 2009 blev bygningen fredet af Slots- og Kulturstyrelsen på grund af dens arkitektoniske og kulturhistoriske værdier.

Bygningen er en del af den kulturhistoriske arv, og som ejer af bygningen har Nationalbanken et ansvar for at værne om husets udtryk og bevare kulturarven for eftertiden.

Med projektet opretter, vedligeholder og fremtidssikrer vi bygningen, så den kan modstå vejr og vind i mange år fremover. Samtidig skal indretningen gøres mere tidssvarende og fleksibel, så den lever op til de krav, der stilles til en moderne arbejdsplads. Tilpasninger foretages med respekt for Arne Jacobsens arkitektur og i tæt dialog med Slots- og Kulturstyrelsen.

Der er tale om det største og mest komplekse byggeprojekt siden bygningens tilblivelse. Eksperter har vurderet, at arbejdet er nødvendigt for at forlænge bygningens levetid. Undersøgelser har vist, at flere materialer og installationer har udstået deres levetid, og andre dele trænger til en udskiftning.

Der skal bl.a. udskiftes marmor- og glasfacader, PCB-saneres, og så skal brandsikkerheden, bygningens indretning og indeklimaet forbedres.

Vi kan ikke undgå at komme til at påvirke vores omgivelser med byggeriet. Og vi vil gøre vores bedste for at undgå gener, være åbne og informere i god tid.

Spørgsmål og svar

Vi har samlet en række spørgsmål og svar, som du kan se her.

 Spørgsmål og svar

Har du spørgsmål, som du ikke kan finde svar på under Spørgsmål og svar, er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

Pressekontakt:
Journalister, der ønsker information om byggeprojektet, er velkomne til at kontakte presserådgiver Ole Mikkelsen på omi@nationalbanken.dk, tlf. 2630 9655.

Projektledelse:
Specifikke og faglige spørgsmål til projektet kan stilles til sektionschef
Ann-Pia Puggaard på apu@nationalbanken.dk, tlf. 2162 0114.

Midlertidigt domicil

Nationalbankens medarbejdere flyttede i september 2020 til Langelinie Allé 47, 2100 København Ø, hvor man har lejet en bygning af ATP Ejendomme. Det vil være Nationalbankens midlertidige domicil, mens arbejdet i Havnegade står på.