Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

Justering af foliorammer

Pressemeddelelse, 23. marts 2015


Deling

De pengepolitiske modparters samlede folioramme forhøjes fra 145 mia. kr. til 173 mia. kr. med virkning fra 23. marts 2015.

I den nuværende situation med negative renter og stor forskel mellem Nationalbankens rentesatser har flere institutter end kun de meget aktive i pengemarkedet behov for en højere folioramme.

Nationalbanken har hidtil tildelt foliorammer på grundlag af institutternes statistik for aktivitet i det danske pengemarked. Fremover vil Nationalbanken supplere denne vurdering med en beregning af instituttets placeringsbehov på grundlag af instituttets indlån.

Ændringen indebærer, at den individuelle folioramme forhøjes for en række institutter.

Det er afgørende, at de pengepolitiske modparters placering i indskudsbeviser er tilstrækkelige til at sikre gennemslaget fra Nationalbankens renter til pengemarkedsrenterne. Justeringen af foliorammerne ændrer ikke ved, at det fortsat er tilfældet.

Henvendelse kan rettes til Karsten Biltoft på tlf. 3363 6021.