Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

Erindringsmønt med nyt portræt i anledning af Dronningens 75-års fødselsdag 16. april 2015

Pressemeddelelse, 7. april 2015


Deling

I anledning af Dronningens 75-års fødselsdag 16. april 2015 udsender Nationalbanken en erindringsmønt. Den udkommer som en 500-kronemønt i sølv, en 20-kronemønt til almindelig cirkulation og en 20-kronemønt i en proof version, hvor motivet fremstår meget skarpt.

Dronningen har valgt, at der i portrættet på møntens forside er blevet lagt vægt på det personlige, som viser Dronningen privat uden diadem og smykker. Nationalbankens medaljør Henrik Wiberg, som har modelleret forsidemotivet, har derfor valgt at vise et portræt af Dronningen i trekvart-vendt profil. Det er første gang, at Dronningen portrætteres således på mønter.

Bagsidemotivet er designet af senior grafisk designer i Nationalbanken, Jeanette Skov Jensen. Designet er inspireret af Dronningens kunstneriske udtryk med udgangspunkt i Dronningens motiver fra det danske land. Som et ekstra lag vises Dronningens personlige signatur.

Alle de tre versioner af erindringsmønten kan fra 8. april købes i Nationalbanken, i Den Kgl. Mønts webshop, kgl-moent.dk samt i visse pengeinstitutter og hos visse mønthandlere.

Henvendelse kan rettes til Karsten Biltoft på tlf. 3363 6021. Andre henvendelser samt bestillinger: Den Kgl. Mønt, tlf. 4345 4011.