Ny erindringsmønt i anledning af regentparrets guldbryllup 10. juni

Forfattere Danmarks Nationalbank
Emne Pressemeddelelser fra Nationalbanken
Type Pressemeddelelser  
Årstal 2017
Offentligjort den 6. juni 2017

6. juni 2017

I anledning af Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prins Henriks guldbryllup den 10. juni 2017 udsender Nationalbanken en erindringsmønt.

Mønten udkommer som en 500-kronemønt i sølv, en 20-kronemønt til almindelig cirkulation og en 20-kronemønt i en proofversion, hvor motivet fremstår meget skarpt.

På erindringsmønten er et portræt af regentparret, der viser dronningen og prinsen i trekvart profil vendt mod hinanden. Langs randen er en ring, hvor der står: H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsen. Tituleringerne er adskilt af et hjerte, Den Kgl. Mønts mærke.

Bagsidemotivet er dronningen og prinsens fælles monogram. Foroven står de to årstal og datoen for guldbrylluppet. Under monogrammet er møntmærkehjertet, der samtidig symboliserer kærligheden.

Medaljør Henrik Wiberg har udført portrættet og gengivet fællesmonogrammet.

Mønterne er lovligt betalingsmiddel og kan indløses i Nationalbanken til pålydende værdi.

Alle versioner af erindringsmønten kan købes fra 7. juni 2017 i Nationalbanken, i Den Kgl. Mønts webshop og i visse pengeinstitutter.

Henvendelse fra pressen kan rettes til Ole Mikkelsen på tlf. 3363 6027. Øvrige henvendelser og bestilling kan ske på kgl-moent.dk eller telefon 4345 4011.