Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

Nationalbanken har afsluttet kurssikring af dollars til køb af kampfly

​Nationalbanken indledte kort efter årsskiftet arbejdet med at kurssikre Forsvarets betalinger på samlet 3,7 mia. US dollar i forbindelse med købet af 27 nye kampfly. Arbejdet blev afsluttet i januar.


Deling

"Arbejdet med at indgå terminsforretningerne, der sikrer en fast pris på dollar, når staten skal bruge dem, er gået gnidningsfrit. Kronekursen har i hele perioden ligget på den stærke side af centralkursen, og kronen har kun vist marginale udsving undervejs", siger vicedirektør Frank Nielsen, Danmarks Nationalbank.

Folketingets Finansudvalg tiltrådte ultimo 2017 et aktstykke om at anskaffe 27 nye kampfly fra en amerikansk producent med forventet levering til det danske forsvar i årene 2021 til 2026. Størstedelen af udgifterne til kampflyene, herunder simulatorer, betalinger til puljekøb af reservedele, støtteudstyr mv., skal afholdes i dollar. For at sikre Forsvaret en høj budgetsikkerhed blev det besluttet at kurssikre de forventede betalinger i dollar, således at Forsvarets pris i kroner ligger fast allerede nu.

Henvendelse kan rettes til Ole Mikkelsen på tlf. 3363 6027.