Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

Nationalbanken åbner døren for udstilling om de første 200 år

Pressemeddelelse, 21. juni 2018


Deling

21. juni 2018

Nationalbanken fejrer sit 200-års jubilæum i 2018, bl.a. med en udstilling, der fortæller om nogle af de dramatiske begivenheder i Danmarks og Nationalbankens historie. Udstillingen byder også på oplysning om Nationalbankens rolle i samfundet i dag.

Hendes Majestæt Dronningen er til stede ved fejringen af Nationalbankens 200-års jubilæum den 4. juli.

Danmarks deltagelse i Napoleonskrigene i begyndelsen af 1800-tallet førte til enorme underskud på statsbudgettet. De blev finansieret ved at lade seddelpressen køre, og det førte til galopperende inflation i Danmark.

Begivenhederne var grundlaget for, at Nationalbanken blev oprettet i 1818 for at skabe orden i pengevæsenet. Nationalbankens formål har lige siden været at arbejde for stabile priser, et stabilt finansielt system og sikre betalinger.

Nationalbankens 200-årige historie er præget af lange perioder med en robust dansk økonomi, men også af dramatiske episoder. Hele historien fortælles i en jubilæumsbog, der udgives 4. juli.

Udstillingen i Nationalbankens forhal i Havnegade 5 i København fortæller om nogle af de dramatiske begivenheder i historien og udfordrer med spil, der indbyder tilskueren til at prøve kræfter med at styre dansk økonomi uden om finansielle kriser, håndtere cyberangreb og holde kronekursen stabil.

Til pressen:

Pressen er velkommen til at overvære Hendes Majestæt Dronningens ankomst og fejringen af 200-årsjubilæet fra afmærket pressepool. Pressen skal ankomme mellem kl. 13.45 og kl. 14.00 (gæster ankommer fra kl. 14.00). Selve fejringen foregår fra kl. 15.00 til kl. 16.00.

Der er et begrænset antal pladser. De fordeles efter princippet først til mølle.

Tilmelding er nødvendig senest 2. juli kl. 12:00 via kommunikation@nationalbanken.dk eller på tlf. 3363 7000.

Evt. spørgsmål kan rettes til kommunikations- og presserådgiver Ole Mikkelsen på tlf. 3363 6027.

Pressekort skal medbringes, forevises og bæres synligt.