Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

Nationalbankens nye betalingssystem for den finansielle sektor er sat i drift

​Nationalbanken har i weekenden udskiftet det mest centrale betalingssystem i den danske finansielle infrastruktur, og mandag den 20. august er første bankdag med det nye system.


Deling

20. august 2018

Nationalbanken har i weekenden udskiftet det mest centrale betalingssystem i den danske finansielle infrastruktur, og mandag den 20. august er første bankdag med det nye system.

Systemet, der hedder Kronos2, er en avanceret netbank, som banker, realkreditinstitutter og afviklingssystemer er forbundet til. Kronos2 sikrer, at danske kroner overføres sikkert og hurtigt. Kronos2 indgår som en central del i afviklingen af valutahandler, værdipapirhandler og betalinger med fx betalingskort.

Nationalbanken og resten af den finansielle sektor har arbejdet tæt sammen i flere år for at forberede overgangen til Kronos2.

Med det nye system får Nationalbanken som bankernes bank i Danmark en nutidig og robust teknisk løsning. Kronos2 er en forudsætning for, at danske banker senere i år får adgang til det fælleseuropæiske værdipapirafviklingssystem, Target2-Securities.

Henvendelse kan rettes til presserådgiver Ole Mikkelsen på tlf. 3363 6027.