Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

Nationalbankdirektør Hugo Frey Jensen går på pension

Pressemeddelelse, 26. juni 2020


Deling

26. juni 2020

Nationalbankdirektør Hugo Frey Jensen har ønsket at fratræde sin stilling som medlem af Nationalbankens direktion for at gå på pension. Fratrædelsen vil ske, når der er fundet en afløser.

Hugo Frey Jensen har arbejdet for Nationalbanken, siden han blev færdig som cand.oecon. fra Aarhus Universitet i 1984. I løbet af sin ansættelse har han været vidt omkring i Nationalbankens forskellige afdelinger, inden han blev udnævnt til nationalbankdirektør i 2011.

"Hugo Frey Jensen kender Nationalbanken bedre end de fleste, og både hans dybe faglighed og personlighed vil blive savnet," siger nationalbankdirektør Lars Rohde og fortsætter: "Der bliver snart indledt en struktureret ansættelsesproces for at finde den rette afløser."

"Efter 36 gode år i Nationalbanken har jeg valgt at gå på pension. Jeg ser frem til i højere grad selv at kunne bestemme over min kalender og til at få mere tid med familien," siger Hugo Frey Jensen.

Nationalbankens repræsentantskab vil efter indstilling fra bestyrelsen vælge et nyt medlem af direktionen.

Henvendelse kan rettes til presserådgiver Ole Mikkelsen på tlf. 3363 6027.