Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

Nye udgaver af 500-kronesedlen på gaden

​Nationalbanken har sendt nye, opdaterede 500-kronesedler på gaden. De nye sedler ligner de eksisterende sedler meget, men der er små forskelle, fordi der er blevet tilføjet flere nye sikkerhedselementer.


Deling

17. november 2020

Nationalbanken har sendt nye, opdaterede 500-kronesedler på gaden. De nye sedler ligner de eksisterende sedler meget, men der er små forskelle, fordi der er blevet tilføjet flere nye sikkerhedselementer.

De eksisterende sedler er fortsat gyldige og i omløb, så man behøver ikke at ombytte sine sedler.

I løbet af de kommende år vil de øvrige danske pengesedler også komme i nye udgaver.

De nye udgaver af pengesedlerne er et resultat af, at Nationalbanken i 2014 besluttede at lukke sit seddeltrykkeri og udlicitere trykningen af pengesedler. Brugen af kontanter er faldet i en årrække, og det har betydet, at det ikke længere er økonomisk forsvarligt for Nationalbanken selv at opretholde driften af et seddeltrykkeri.

Det er fortsat Nationalbankens ansvar at levere sikre sedler og mønter, selvom Nationalbanken ikke selv foretager trykningen.

På Nationalbankens hjemmeside (www.nationalbanken.dk) er der yderligere information om, hvordan de nye 500-kronesedler adskiller sig fra de eksisterende, samt pressebilleder. Nationalbanken vil desuden husstandsomdele en folder om de nye sedler

Henvendelse kan rettes til kommunikations- og presserådgiver Teis Hald Jensen på tlf. 3363 6066.