Ny chef for Økonomi og Pengepolitik i Nationalbanken

Forfattere Danmarks Nationalbank
Emne Pressemeddelelser fra Nationalbanken
Type Pressemeddelelser  
Årstal 2021
Offentligjort den 6. januar 2021
Abstract icon ​Nationalbanken har ansat Thomas Harr som vicedirektør og chef for afdelingen Økonomi og Pengepolitik med virkning fra 1. maj 2021.

6. januar 2021

Nationalbanken har ansat Thomas Harr som vicedirektør og chef for afdelingen Økonomi og Pengepolitik med virkning fra 1. maj 2021.

Thomas Harr er 48 år, cand.polit. og har en ph.d. fra Københavns Universitet og en master fra London School of Economics. Han kommer fra en stilling som underdirektør og global analysechef med ansvar for makro-, valuta-, rente- og kreditanalyse i Danske Bank og har tidligere i en årrække haft forskellige analyse- og ledelsesfunktioner i den engelske bank Standard Chartered i Singapore. Thomas har solid erfaring inden for makroøkonomi og pengepolitik og er samtidig en stærk lederprofil.

"Jeg er meget glad for, at Thomas Harr har sagt ja til stillingen som vicedirektør i Nationalbanken. Han har en solid faglig baggrund fra den finansielle sektor og en dybtgående forståelse for koblingen mellem realøkonomi og de finansielle markeder. Thomas vil uden tvivl bidrage til yderligere at styrke Nationalbankens ledelse og økonomfaglige profil både internt og eksternt. Jeg glæder mig til samarbejdet," udtaler nationalbankdirektør Lars Rohde.

"Jeg glæder mig til at bidrage til at fastholde og videreudvikle det høje faglige niveau og den store troværdighed, som Nationalbanken står for," udtaler Thomas Harr.

Henvendelse kan rettes til presserådgiver Ole Mikkelsen på tlf. 3363 6027.