Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

Ny chef for Bank og Marked i Nationalbanken

​Nationalbanken har ansat Lars Mayland Nielsen som chef for afdelingen Bank og Marked med virkning fra 1. februar 2021.


Deling

27. januar 2021

Nationalbanken har ansat Lars Mayland Nielsen som chef for afdelingen Bank og Marked med virkning fra 1. februar 2021.

Lars Mayland Nielsen er 44 år og er cand.oecon. fra Aarhus Universitet. Han har været ansat i Nationalbanken siden 2002 og har siden 2016 været chef for pengepolitiske operationer og styring af statsgælden bortset fra en periode på et år, hvor han var udstationeret hos Verdensbanken.

"Lars har både en stor erfaring med Bank og Markeds opgaver og er en erfaren leder, der samtidig er udviklingsorienteret. Han kender banken rigtig godt og har et stort internationalt netværk. Med ansættelsen af Lars som chef for Bank og Marked får vi en sikker hånd på rattet, og jeg ser meget frem til samarbejdet med Lars i den nye kapacitet," siger nationalbankdirektør Lars Rohde.

Afdelingen Bank og Marked varetager opgaver inden for forvaltning af valutareserven og pengepolitiske instrumenter, betalingssystemer og back office. Herudover står afdelingen også for forvaltning af statens låntagning og gæld.

"Nationalbanken udfører en vigtig samfundsopgave, og jeg glæder mig meget til at træde ind i den nye rolle. Jeg drives af at skabe resultater i et arbejdsmiljø med høj motivation og trivsel," siger Lars Mayland Nielsen.

Lars Mayland Nielsen afløser Frank Nielsen, der efter 39 år i Nationalbanken har valgt at gå på pension.

Henvendelse kan rettes til presserådgiver Ole Mikkelsen på tlf. 3363 6027.