Vicedirektør Karsten Biltoft bliver ny adm. direktør for Finansiel Stabilitet

Forfattere Danmarks Nationalbank
Emne Pressemeddelelser fra Nationalbanken
Type Pressemeddelelser  
Årstal 2021
Offentligjort den 9. april 2021
Abstract icon ​Vicedirektør Karsten Biltoft forlader Nationalbanken for at tiltræde en stilling som adm. direktør for afviklingsmyndigheden Finansiel Stabilitet den 1. december 2021.

9. april 2021

Vicedirektør Karsten Biltoft forlader Nationalbanken for at tiltræde en stilling som adm. direktør for afviklingsmyndigheden Finansiel Stabilitet den 1. december 2021. Karsten Biltoft afløser Henrik Bjerre-Nielsen, der har valgt at gå på pension. Karsten Biltoft har arbejdet i Nationalbanken siden 1988 og har senest haft ansvaret for afdelingen Finansiel Stabilitet.

"Jeg er utrolig glad for, at valget er faldet på Karsten Biltoft til at lede en så vigtig institution som Finansiel Stabilitet. Karsten er en stor kapacitet på området, og jeg kan næppe forestille mig nogen mere egnet til at løfte opgaven. Med sine knap 33 år i Nationalbanken bliver han savnet, men jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet med ham i den nye position," udtaler nationalbankdirektør Lars Rohde.

"Jeg har gennem en lang årrække i mit virke i Nationalbanken arbejdet med at understøtte den finansielle stabilitet i Danmark, og det er derfor et privilegium at få lov til at overtage ledelsen af Finansiel Stabilitet efter Henrik Bjerre-Nielsen. Jeg ser meget frem til samarbejdet med de dygtige medarbejdere i Finansiel Stabilitet," udtaler vicedirektør Karsten Biltoft.

Der indledes snarest en proces for rekruttering af en ny chef for afdelingen Finansiel Stabilitet i Nationalbanken.

Henvendelse kan rettes til presserådgiver Ole Mikkelsen på tlf. 3363 6027.