Ny chef for afdelingen Finansiel Stabilitet

Forfattere Danmarks Nationalbank
Emne Pressemeddelelser fra Nationalbanken
Type Pressemeddelelser  
Årstal 2021
Offentligjort den 24. juni 2021
Abstract icon ​Nationalbanken har ansat Peter E. Storgaard som ny chef for afdelingen Finansiel Stabilitet.

24. juni 2021

Nationalbanken har ansat Peter E. Storgaard som ny chef for afdelingen Finansiel Stabilitet. Han tiltræder den 15. august 2021.

Peter E. Storgaard er 46 år og uddannet økonom og har en Ph.d. i Nationaløkonomi fra Aarhus Universitet. Han har været ansat i Nationalbanken siden 2001 og har siden 2015 været chef for finansielle institutioner. Forud for dette var han ansvarlig for udarbejdelse af bankens analyser og prognoser for dansk økonomi.

"Jeg er meget glad for, at Peter har sagt ja til stillingen. Han har en stærk faglighed og har gennem 20 års arbejde i Nationalbanken opnået både dyb erfaring med det finansielle område og bredt kendskab til Nationalbankens øvrige kerneopgaver", siger nationalbankdirektør Lars Rohde.

"Peter har gennem mange år bidraget til et tillidsfuldt samarbejde med sektoren og internationalt. Peter er samtidig en meget erfaren og dygtig leder, der er udviklingsorienteret, strategisk tænkende og dybt engageret i bankens forsatte udvikling. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Peter i hans nye rolle," fortsætter nationalbankdirektør Lars Rohde.

Afdelingen Finansiel Stabilitet varetager opgaver inden for bl.a. finansiel regulering, overvågning og betalingsformidling. Det omfatter også overvågning af den finansielle infrastruktur og gennemførelse af stresstest for de systemisk vigtige banker i Danmark.

"En robust finansiel sektor er en forudsætning for en sund dansk økonomi. Nationalbanken spiller en vigtig samfundsmæssig rolle i at understøtte den finansielle stabilitet og en effektiv betalingsformidling, hvor vilkårene løbende forandres som følge af bl.a. den teknologiske udvikling og nye markedsaktører. Jeg glæder mig derfor meget til sammen med dygtige og dedikerede medarbejdere i banken og vores vigtige samarbejdspartnere at fortsætte dette arbejde." siger Peter E. Storgaard.

Peter E. Storgaard afløser Karsten Biltoft, der efter mere end 30 år i banken skal tiltræde stillingen som direktør for afviklingsmyndigheden Finansiel Stabilitet den 1. december 2021.

Henvendelse kan rettes til kommunikations- og presserådgiver Teis Hald Jensen på tlf. 3363 6066.