Kronikker mv.


Abstract icon I løbet af de seneste måneder er inflationen herhjemme steget til det højeste niveau i næsten 40 år. Det er noget, som påvirker os alle. I kronikken belyses først baggrunden for den høje inflation. Derefter diskuteres centralbankernes og pengepolitikkens rolle med særlig fokus på Nationalbanken. Prisstabilitet er en kerneopgave for Nationalbanken, og den troværdige fastkurspolitik over for euro vil bidrage til, at inflationen aftager igen. Vi kan gøre processen lettere, hvis vi undgår forsøg på at kompensere hinanden for de højere priser via ufinansierede kompensationsordninger og høje lønstigninger.

Her på siden finder du kronikker, debatindlæg, læserbreve mv., som Nationalbanken har udarbejdet og bragt i danske og udenlandske medier.

Høj inflation er en byrde, men fastkurspolitikken og sund økonomisk politik vil bidrage til, at det går over. Kronik af Morten Spange, chefrådgiver for pengepolitik og Thomas Harr, vicedirektør og chef for Økonomi og Pengepolitik. Bragt i Politiken 11. juni 2022.

Tidligere kronikker mv.: