Tårnmønter
Den første mønt i serien, som er på i alt ti mønter, havde Århus Rådhustårn som motiv og blev udsendt i december 2002. På de øvrige mønter i serien ses Børsens Dragetårn, Christiansborg Slot, Gåsetårnet, Svaneke Vandtårn, Landet Kirke på Tåsinge, det færøske Nólsoy Fyr, Gråsten Slot, den grønlandske varde Tre Brødre og Københavns Rådhustårn. Sidstnævnte mønt afsluttede serien og blev udsendt i juni 2007.
Eventyrmønter
Nationalbanken påbegyndte i 2005 fremstillingen af en serie af temamønter med motiver fra H.C. Andersens eventyr. Der blev i alt udsendt fem eventyrmønter, hvoraf den sidste blev udsendt i oktober 2007 med motiv fra eventyret Nattergalen. De øvrige mønter har motiv fra eventyrerne Den grimme ælling, Den lille havfrue, Skyggen og Snedronningen.
Polarmønter
I anledning af Det Internationale Polarår 2007-2009 udsendte Nationalbanken tre temamønter med motiver fra polarområderne. Polarmønterne udkom i marts 2007, februar 2008 og februar 2009 og har motiver af en isbjørn, slædepatruljen Sirius og naturfænomenet Nordlys.
Skibsmønter
Serien med skibsmønter er på i alt tolv mønter med motiver af forskellige skibstyper, der er valgt, så de dækker en så bred del af dansk søfartshistorie som muligt. Den første udkom i april 2007 og har motiv af inspektionsskibet Vædderen. Den sidste mønt i serien udkom i december 2012 og har en fiskekutter som motiv. De øvrige mønter har motiv af Fregatten Jylland, motorskibet Selandia, vikingeskibet Havhingsten, Kongeskibet Dannebrog, Fyrskib XVII, en Færøbåd, en grønlandsk kajak-konebåd, containerskibet Emma Mærsk, hjuldamperen Hjejlen og færgen Kong Frederik IX.
Videnskabsmønter
I anledning af 100-året for udgivelsen af Niels Bohrs atomteori udsendte Nationalbanken i oktober 2013 en temamøntserie med motiver af videnskabelige teorier udarbejdet af danske videnskabsmænd. De fire mønter i temaserien, som udkom samtidigt, har motiv af Niels Bohrs atomteori, H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen, Ole Rømers opdagelse af lysets hastighed og Tycho Brahes opdagelse af stjernen Stella Nova.