Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Danmarks udlandsformue

Udviklingen i aktiekurser øger Danmarks nettoformue

Danmarks nettoaktiver over for udlandet steg i 4. kvartal 2014 med 114 mia. kr. og udgjorde ved udgangen af kvartalet 920 mia. kr.



 Danmarks nettoaktiver over for udlandet steg i 4. kvartal 2014 med 114 mia. kr. og udgjorde ved udgangen af kvartalet 920 mia. kr. Stigningen i nettoformuen kan dels henføres til overskud på betalingsbalancens løbende poster (36 mia. kr.), dels positive værdireguleringer (78 mia. kr.).

Det er særligt udviklingen i aktiekurserne og dollarstyrkelsen, der bidrager til den store stigning i nettoformuen. Danske investorer opnåede således en stor gevinst på deres beholdning af amerikanske aktier, da både aktiekursen og dollaren steg, med henholdsvis 4,4 og 3,5 pct. Omvendt havde udenlandske investorer et kurstab på deres beholdning af danske aktier, da OMXC20-indekset faldt 2,4 pct.

Rentefaldet gennem fjerde kvartal har også givet de danske forsikrings- og pensionsselskaber en betydelig gevinst på deres renteafdækning med udenlandske modparter.

Udviklingen i Danmarks nettoaktiver over for udlandet