Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Porteføljeinvesteringer

Danske investorer køber igen udenlandske værdipapirer

I april 2015 købte danske investorer udenlandske værdipapirer for 19 mia. kr., hvoraf 12 mia. kr. var i aktier og 7 mia. kr. i obligationer.



I april 2015 købte danske investorer udenlandske værdipapirer for 19 mia. kr., hvoraf 12 mia. kr. var i aktier og 7 mia. kr. i obligationer. Det er første gang i 2015, at de netto køber udenlandske værdipapirer. Især i marts blev der solgt både aktier og obligationer for et stort beløb.

Aktieinvesteringerne i april var koncentreret om amerikanske aktier, mens interessen for obligationer primært var i tyske og italienske statspapirer. Købene var primært drevet af investeringsforeninger samt forsikrings- og pensionsselskaber (via deres køb af danske investeringsforeningsbeviser).  

Danske investorer ejer nu udenlandske værdipapirer for 2.739 mia. kr., fordelt på 1.454 mia. kr. i aktier og 1.284 mia. kr. i obligationer. Over det seneste år er deres beholdning steget med knap 500 mia. kr. Det skyldes dels køb for netto 64 mia. kr., dels at de udenlandske aktiekurser er steget.

Danske investorer køber igen udenlandske værdipapirer