Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Værdipapirer

Danske virksomheder er igen begyndt at udstede obligationer

Udstedelsen af virksomhedsobligationer har ligget stabilt omkring 175 mia. kr. siden begyndelsen af 2013, men er over de seneste tre måneder igen begyndt at stige.



Udstedelsen af virksomhedsobligationer har ligget stabilt omkring 175 mia. kr. siden begyndelsen af 2013, men er over de seneste tre måneder igen begyndt at stige. Den er dermed næsten fordoblet siden begyndelsen af 2009 og udgør i dag 194 mia. kr.

Siden begyndelsen af 2013 er virksomhedsudstedelser i både dollar og danske kroner steget med henholdsvis 10 og 5 mia. kr. Stigningen blev frem til november 2014 modsvaret af indfrielser af obligationer i euro og norske kroner for et tilsvarende beløb. I de seneste tre måneder har danske virksomheder igen udstedt i euro for 14 mia. kr.

Af den samlede udestående mængde på 194 mia. kr. er størstedelen, 55 pct., udstedt i euro. Derudover er 13 pct. i pund, mens dollar og norske kroner hver udgør 8 pct.

Danske virksomheders samlede obligationsudstedelser fordelt på valuta