Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Bank og realkredit

Danskerne omlagde ved årsskiftet realkreditlån med 1-årig rentebinding for knap 80 mia. kr.

De danske husholdningers omlægninger af realkreditlån omkring årsskiftet viste både en klar bevægelse væk fra lån med 1-årig rentebinding og en bevægelse mod en større andel af lån med afdrag.



De danske husholdningers omlægninger af realkreditlån omkring årsskiftet viste både en klar bevægelse væk fra lån med 1-årig rentebinding og en bevægelse mod en større andel af lån med afdrag. Samlet set var realkreditudlånet til husholdninger på godt 1.745 mia. kr. stort set uændret over det seneste kvartal. Men hvor omfanget af lån med rentebinding på 1 år faldt fra godt 435 til 355 mia. kr., gik lån med både kortere og længere rentebinding end 1 år frem – henholdsvis med godt 20 og knap 40 mia. kr.

Fremgangen i lån med rentebinding under 1 år var drevet af personligt ejede virksomheder, mens både personligt ejede virksomheder og lønmodtagere mv. bidrog til stigningen i lån med længere rentebinding. Omfanget af fastforrentede lån steg tillige med ca. 16 mia. kr. – primært drevet af lønmodtagere mv.

Netto blev der dog optaget nye lån med afdrag for knap 19 mia. kr. Lån med afdrag udgør nu godt 45 pct. af det samlede udlån, svarende til godt 787 mia. kr.

 

Husholdningers realkreditgæld opdelt på afdrag og rentebinding