Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Bank og realkredit

Erhvervsvirksomhederne øger fortsat deres bankindskud

De danske erhvervsvirksomheder fortsætter med at øge deres bankindskud, som over de seneste 12 måneder er steget med 34 mia. kr. til nu 278 mia. kr.



De danske erhvervsvirksomheder fortsætter med at øge deres bankindskud, som over de seneste 12 måneder er steget med 34 mia. kr. til nu 278 mia. kr. Dermed fortsætter den opadgående tendens, der har været siden foråret 2013. Det seneste halve år er stigningen primært sket i indskud på anfordring, som er steget med 43 mia. kr. og nu udgør ca. 86 pct. af det samlede bankindestående. Modsat er tidsindskud faldet siden efteråret 2014. De samlede indskud er steget, selv om indlånsrenterne er lave og fortsat falder.

Samtidig med at virksomhederne øger deres bankindskud, ligger bankers og realkreditinstitutters samlede erhvervsudlån relativt stabilt – dog med et fald i bankernes udlån og en stigning i realkreditudlånet. Det samlede erhvervsudlån er således steget med ca. 14 mia. kr. eller 1 pct. over de seneste 12 måneder.

Erhvervsindskud i banker fordelt på instrumenter​