Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Investeringsforeninger

Husholdningerne investerer igen i danske obligationer

Husholdningerne køber nu igen beviser i investeringsforeninger med fokus på danske obligationer og har over de seneste fire måneder samlet investeret for lidt over 9 mia. kr.



Husholdningerne køber nu igen beviser i investeringsforeninger med fokus på danske obligationer og har over de seneste fire måneder samlet investeret for lidt over 9 mia. kr. I perioden frem til marts 2015 var investeringsniveauet i den type foreninger beskedent eller negativt. Fra begyndelsen af 2014 og frem har husholdningerne konstant investeret i foreninger med fokus på udenlandske obligationer og har tilmed øget disse investeringer i 2015. De stigende investeringer er bl.a. hjulpet på vej af, at investeringsforeninger har udbetalt udbytter i marts og april, hvor husholdningerne i alt modtog 13 mia. kr.

Sammenfaldende med, at husholdningerne på ny har investeret i danske obligationer, har der siden marts 2015 været kurstab i disse afdelinger, svarende til et gennemsnitligt månedligt afkast på -0,54 pct. Kurstabet i afdelinger med fokus på udenlandske obligationer har til sammenligning været -0,39 pct.

Husholdninger har en større formue placeret i foreninger med fokus på danske obligationer i forhold til udenlandske obligationer. Ved udgangen af juni var deres samlede formue i obligationsafdelinger på 222 mia. kr., hvoraf danske obligationer udgjorde 59,4 pct. Andelen er faldet svagt siden januar 2014, hvor den var på 63,2 pct.

Husholdningers investeringer i obligationsafdelinger