Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Porteføljeinvesteringer

Stor udenlandsk ejerandel i korte danske obligationer

Fra januar til oktober 2015 har udenlandske investorer købt danske realkreditobligationer for 10 mia. kr. og statspapirer for 40 mia. kr.



Fra januar til oktober 2015 har udenlandske investorer købt danske realkreditobligationer for 10 mia. kr. og statspapirer for 40 mia. kr. I samme periode sidste år købte de for henholdsvis 28 og 44 mia. kr. Udlændinge har dermed fastholdt interessen for danske statspapirer.

Målt på ejerandele har udlandet en større andel af obligationer med kort løbetid end med lang løbetid. Udenlandske investorer ejer således 28 pct. af den udestående mængde af danske realkreditobligationer med restløbetid på 2 år eller kortere mod 18 pct. med længere løbetid. Den samme tendens ses for statspapirer, hvor de ejer 66 pct. af den udestående mængde med restløbetid på 2 år eller kortere mod 35 pct. med længere løbetid.

Udenlandske beholdninger af danske obligationer

Anm.: Ejerandel og beholdning er opgjort til nominel værdi.