Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Direkte investeringer

Udlandets investeringer i Danmark falder

Udlandets direkte investeringer i Danmark faldt med 9 mia. kr. i 1.kvartal 2015.



Udlandets direkte investeringer i Danmark faldt med 9 mia. kr. i 1.kvartal 2015. Det skyldes primært, at kapitalfonden FS Invest S.à r.l. (Luxembourg) i marts har solgt deres resterende aktiepost på 19,3 pct. i ISS A/S for 7,3 mia. kr. FS Invest havde efter børsnoteringen af ISS A/S i marts sidste år en aktiepost på 48,2 pct., som nu er solgt fra ad tre omgange(1).  Salget af aktieposten har siden da samlet set reduceret de indadgående direkte investeringer med 16,1 mia. kr.

Danske virksomheders direkte investeringer i udlandet voksede med 19 mia. kr. i 1. kvartal, og dermed er det sjette kvartal i træk, at investeringerne i udlandet stiger. Størstedelen af investeringerne i 1. kvartal er koncernlån til udenlandske datterselskaber, mens egenkapitalinvesteringer og kapitalforhøjelser kun udgør en mindre andel.

(1Salg af 31.000.000 eksisterende aktier i ISS A/S af FS Invest II S.à.r.l. og OTTP
      Salg af 25.000.000 eksisterende aktier i ISS A/S af FS Invest II S.à.r.l.
      Salg af 35.782.993 eksisterende aktier i ISS A/S af FS Invest II S.à.r.l.

Direkte investeringer ind og ud af Danmark