Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Porteføljeinvesteringer

Danske investorer fortsætter med at købe udenlandske aktier

Danske investorer har i april købt udenlandske aktier for 13 mia. kr. og solgt udenlandske obligationer for 7 mia. kr. Det er femte måned i træk, at de har øget investeringerne i udenlandske aktier.



Danske investorer har i april købt udenlandske aktier for 13 mia. kr. og solgt udenlandske obligationer for 7 mia. kr. Det er femte måned i træk, at de har øget investeringerne i udenlandske aktier. Siden årsskiftet har de købt aktier for 40 mia. kr. og obligationer for 36 mia. kr. Investeringsforeninger og forsikrings- og pensionsselskaber står bag hovedparten af købene. Tilsammen har de købt udenlandske værdipapirer for 68 mia. kr. siden årsskiftet, hovedsageligt amerikanske og europæiske, mens investeringerne i andre lande har været begrænsede. Siden 2013 har de danske investorer købt udenlandske aktier for over 200 mia. kr., mens deres køb og salg af udenlandske obligationer stort set har opvejet hinanden.

Udenlandske investorer har i april købt danske aktier for 11 mia. kr. og solgt danske obligationer for 1 mia. kr. Siden 2013 er deres investeringer i danske aktier og obligationer steget med over 300 mia. kr. Dermed har udlandets investeringer i aktier og obligationer været væsentlig større end de tilsvarende danske investeringer i udlandet. Danske realkreditobligationer og danske aktier har været særligt populære hos udenlandske investorer.

Danske investorers akkumulerede køb og salg af udenlandske aktier og obligationer

 Anm.: Akkumulerede investeringer siden januar 2013. Tallet for aktier omfatter også investeringsforeningsbeviser.