Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Bank og realkredit

Erhvervsvirksomhederne øger indlån trods negative renter

På trods af, at renterne på anfordringsindlån fortsat er negative, bliver de danske erhvervsvirksomheder ved med at sætte flere penge i banken.



På trods af, at renterne på anfordringsindlån fortsat er negative, bliver de danske erhvervsvirksomheder ved med at sætte flere penge i banken. Deres gennemsnitlige rente har været negativ siden april 2015, mens indlånet er vokset med 21 mia. kr. til nu 218 mia. kr. Anfordringsindlånet står for godt 94 pct. af det samlede indlån fra erhverv, mens tidsindskud udgør en stadig mindre andel, selv om renten herpå fortsat er positiv om end faldende. Den samlede gennemsnitlige indlånsrente for erhverv lå i februar lige under nul.

Forsikrings- og pensionssektoren samt investeringsforeningerne har nu de laveste gennemsnitlige indlånsrenter på ca. -0,6 pct. for deres samlede indlån. I modsætning hertil får husholdningerne i gennemsnit stadig en positiv rente for at have penge stående i banken.

Indlånsrenter og gennemsnitlig balance på indlån for erhvervsvirksomheder

 Anm.: Alle renter er eksklusive repoindlån.