Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Porteføljeinvesteringer

Udenlandske investorer fortsætter med at købe danske værdipapirer

I september 2016 solgte danske investorer udenlandske værdipapirer for 5 mia. kr., mens udenlandske investorer købte danske værdipapirer for 21 mia. kr., heraf aktier for 19 mia. kr.



I september 2016 solgte danske investorer udenlandske værdipapirer for 5 mia. kr., mens udenlandske investorer købte danske værdipapirer for 21 mia. kr., heraf aktier for 19 mia. kr. Danske investorer solgte udenlandske obligationer for 13 mia. kr. og købte aktier for 8 mia. kr.

De udenlandske porteføljeinvesteringer i Danmark er dermed fortsat større end de danske i udlandet. Udenlandske investorer har de seneste år generelt vist stor interesse for danske aktier og obligationer. Siden januar 2014 har de købt for 290 mia. kr., hvor de navnlig købte stort op af danske obligationer under kronepresset i begyndelsen af 2015.  Desuden var udviklingen i 2015 påvirket af salget af aktier grundet tilbagekøbsprogrammer for Pandora-aktien og Novo Nordisks B-aktie, hvor udlandets ejerandel er høj. Udlændinge har i 2016 især købt obligationer i realkreditsektoren og investeret i store danske virksomheder.

Danske investorers køb og salg af udenlandske værdipapirer har siden begyndelsen af 2015 stort set opvejet hinanden. De har vedholdende solgt udenlandske obligationer – især europæiske statspapirer – mens de har købt udenlandske aktier.

Akkumulerede transaktioner for porteføljeinvesteringer