Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Bank og realkredit

Udlånet til danske erhvervsvirksomheder stiger

Den samlede år til år-vækst i udlån til danske erhvervsvirksomheder er i juni 2016 på 2,4 pct., svarende til en stigning på 24,7 mia. kr.



Den samlede år til år-vækst i udlån til danske erhvervsvirksomheder er i juni 2016 på 2,4 pct., svarende til en stigning på 24,7 mia. kr. Dermed er udlån til erhverv nu oppe på 1.071 mia. kr. Fremgangen skyldes, at realkreditinstitutternes udlån til erhverv er fortsat med at stige, så de i juni 2016 stod for 68 pct. af de samlede erhvervsudlån. Samtidig er pengeinstitutternes udlån til erhverv for første gang i lang tid begyndt at vokse. I december 2015 var de nede på 331 mia. kr. – det laveste siden finanskrisen – men er siden årsskiftet steget med 14,7 mia. kr. til knap 346 mia. kr. i juni 2016.

Udlånsvæksten til erhverv har i en årrække været højere i Danmark sammenlignet med euroområdet. I maj var udlånsvæksten i euroområdet 0,3 pct. sammenlignet med 1,0 pct. i Danmark. Tal for udlånsvæksten i euroområdet i juni offentliggøres samtidig med de danske tal.

År til år-vækst i udlån til erhvervsvirksomheder i Danmark og i euroområdet samt udlån fra penge- og realkreditinstitutter i Danmark