Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Porteføljeinvesteringer

Udlændinge fortsætter med at købe danske obligationer i marts

Udenlandske investorer købte danske obligationer i marts for i alt 18 mia. kr.



Udenlandske investorer købte danske obligationer i marts for i alt 18 mia. kr. Dermed fortsætter udviklingen fra februar, og set i et længere perspektiv har de siden begyndelsen af 2012 samlet købt danske obligationer for 233 mia. kr. Det er særligt de danske realkreditobligationer, der har tiltrukket udlændingene i perioden, jf. sidste måneds Nyt.

Ud over realkreditobligationer har udlændinge også købt danske erhvervsvirksomheders udstedelser. Selv om beløbene relativt set er små, køber de stort set alt, hvad erhvervsvirksomhederne udsteder. Det skal ses i lyset af, at de store internationalt orienterede erhvervsvirksomheder dækker en del af deres behov for udenlandsk finansiering ved at udstede obligationer i valuta. De fem største udstedere, Dong Energy A/S, A.P. Møller - Mærsk A/S, Carlsberg Breweries A/S, TDC A/S og ISS Global A/S, tegner sig for 71 pct. af den udestående mængde.

Udenlandske investorers akkumulerede køb af danske obligationer

Anm.: Øvrige obligationer dækker hovedsageligt over kreditinstitutternes udstedelser (der ikke falder i kategorien realkreditobligationer). Omfanget af udstedelserne er løbende reduceret siden 2010, som Nationalbanken beskrev i Nyt om værdipapirer, juli 2014.