Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Porteføljeinvesteringer

Fortsat stor interesse for udenlandske aktier

Danske investorer har købt udenlandske aktier og investeringsforeningsbeviser for 15 mia. kr. i maj 2017.



 Danske investorer har købt udenlandske aktier og investeringsforeningsbeviser for 15 mia. kr. i maj 2017. De har dermed fortsat stor interesse for porteføljeaktier, og siden begyndelsen af 2014 har de samlet set investeret for knap 200 mia. kr. i disse aktier. I samme periode har de i alt solgt udenlandske obligationer for cirka 30 mia. kr.

Hovedparten af aktieinvesteringerne er foretaget i amerikanske og europæiske virksomheder. Interessen for udenlandske aktier hænger sammen med de lave renter og ønsket om at diversificere porteføljerne.

I det seneste år er de danske investorers interesse for europæiske aktier og investeringsforeningsbeviser vokset støt, mens deres køb og salg af amerikanske aktier omtrent har svaret til hinanden.  Det sker efter, at de i en periode frem til midten af 2016 investerede betydeligt i amerikanske porteføljeaktier.

Danske investeringer i udenlandske aktier og investeringsforeningsbeviser, akkumuleret