Klima

Nationalbanken offentliggør data over klimarelaterede indikatorer, som bidrager til monitoreringen af drivhusgasudledninger i den finansielle sektor gennem sektorens investeringer og udlån mv. Formålet med de klimarelaterede indikatorer er at belyse den finansielle sektors finansiering af drivhusgasudledninger og eksponering over for udledningsintensive virksomheder.

Den finansielle sektor udleder i sig selv ikke mange drivhusgasser, men den er med til at finansiere samfundets økonomiske aktivitet gennem lån og investeringer, hvilket bidrager til finansieringen af drivhusgasudledninger. Klimaforandringer og den grønne omstilling har dermed betydning for den finansielle sektor og er dermed relevant for Nationalbankens formål om at sikre stabilitet i det finansielle system i Danmark. Derfor offentliggør Nationalbanken klimarelaterede indikatorer, som kan bidrage til monitoreringen af den grønne omstilling og belyse, hvordan den finansielle sektor er involveret i udledningen af drivhusgasser. 

De klimarelaterede indikatorer dækker over fire udledningsnøgletal – absolutte finansierede udledninger, udledningsintensitet, vægtet gennemsnitlig udledningsintensitet og CO2e-aftryk – som er beregnet for institutionelle investorers investeringer i børsnoterede virksomheder.

Data på Klima

Nyt om klima på vej

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til statistikken kan du kontakte Finansiel Statistik

Andre statistikker