Statistiknyheder sætter fokus på de nyeste tal og tendenser i Nationalbankens statistikker. Statistiknyheder henvender sig til dig, der vil have hurtig indsigt i aktuelle finansielle data.

Værdipapirer
Januar 2024

Udenlandske investorer ejer en stigende andel af C25-aktierne

Siden januar 2020 er de udenlandske investorers samlede ejerandel af aktierne i det danske C25-indeks steget fra 58 til 68 pct. Udviklingen skyldes først og fremmest, at værdistigningerne i de udenlandske investorers C25-beholdninger har været større end de danske investorers. Det udenlandske ejerskab er særligt højt i aktier som for eksempel Genmab, Novo Nordisk B, Vestas og DSV, hvor udenlandske investorer ejer mere end 75 pct. af de børsnoterede aktier. I den anden ende af skalaen ejer de udenlandske investorer mindre end 25 pct. af A.P. Møller A, Bavarian Nordic og Demant. Danske forsikrings- og pensionsselskaber ejer blot 3 pct. af værdien i indekset, hvilket udgør 14 pct. af deres beholdning af børsnoterede aktier. Danske privatinvestorer ejer 8 pct. af værdien. Blandt de øvrige danske investorer er den største investorgruppe selskaber med koncerntilknytning til virksomhederne i indekset.



Udenlandske investorer ejer 68 pct. af værdien i C25

Anm.:

C25-indekset indeholder de 25 største og mest handlede aktier noteret på NASDAQ København. ”Danske privatinvestorer” dækker over lønmodtagere, pensionister mv. ”Dansk forsikring og pension” dækker over danske forsikrings- og pensionsselskaber, med gennemlysning af deres ejerskab af C25-aktier gennem danske investeringsforeningsbeviser.

Stor spredning i udenlandsk ejerandel af C25-aktier

Anm.:

Udenlandske investorers ejerandel af danske C25-aktier. Find figurdata i Statistikbanken