Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

Ny leverandør af danske pengesedler er valgt

​Franske Oberthur Fiduciaire SAS er valgt som leverandør af danske pengesedler fra 2018.


Deling

21. februar 2018

Efter en udbudsproces har Danmarks Nationalbank valgt franske Oberthur Fiduciaire SAS som leverandør af danske pengesedler fra 2018. Kontrakten er indgået som en rammeaftale for en 4-årig periode med mulighed for forlængelse i yderligere 2 år.

De første danske pengesedler, der er produceret hos Oberthur Fiduciaire SAS, forventes at komme i omløb i 2020.

"I udbudsprocessen har vi set på pris, kvalitet, sikkerhed og CSR hos de mulige leverandører. Vi er overbeviste om, at Oberthur Fiduciaire SAS kan leve op til vores forventninger," siger nationalbankdirektør Hugo Frey Jensen.

Oberthur Fiduciaire SAS har mange års erfaring med trykning af højsikkerhedsprodukter som fx pengesedler. Oberthur Fiduciaire SAS producerer årligt ca. 5 mia. pengesedler og har kunder i 70 lande.

"Med opgaven følger et stort ansvar, som vi er stolte over at være valgt til at varetage. Vi glæder os til at samarbejde med Danmarks Nationalbank," siger Thomas Savare, der er administrerende direktør i Oberthur Fiduciaire SAS.

Faldende efterspørgsel efter nye mønter og sedler
Betalingsvanerne har forandret sig, og samfundets efterspørgsel efter nye sedler og mønter har været faldende i en årrække. Nationalbanken besluttede derfor i efteråret 2014, at produktionen af sedler og mønter outsources til eksterne leverandører. I maj 2016 blev Mint of Finland valgt til at producere danske mønter.

Henvendelse kan rettes til Michelle Hald på tlf. 3363 6029.