Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

BIS etablerer Innovation Hub Centre i Stockholm

​Bank for International Settlements, BIS, har i dag annonceret etableringen af et BIS Innovation Hub Centre i Stockholm i samarbejde med centralbankerne i Danmark, Island, Norge og Sverige. Det nordiske innovationscenter vil arbejde på at uddybe analysen af finansiel teknologisk innovation inden for områder af relevans for centralbankerne.


Deling

30. juni 2020

Bank for International Settlements, BIS, har i dag annonceret etableringen af et BIS Innovation Hub Centre i Stockholm i samarbejde med centralbankerne i Danmark, Island, Norge og Sverige. Det nordiske innovationscenter vil arbejde på at uddybe analysen af finansiel teknologisk innovation inden for områder af relevans for centralbankerne.

For at øge den globale rækkevidde etablerer BIS fire nye Innovation Hub Centres i løbet af de næste to år med henblik på at fremme det internationale centralbanksamarbejde om innovativ finansiel teknologi.

Det nordiske innovationscenter bliver hjemsted for et netværk af eksperter inden for innovation, for forskning i vigtige tendenser inden for finansiel teknologi af relevans for centralbanker, og for fremme af internationalt samarbejde, der sigter mod at styrke det globale finansielle systems funktion.

Det nordiske Innovation Hub Centre bliver placeret i Stockholm og får til opgave at bevare Danmark, Island, Norge og Sverige i front, hvad angår løsninger og analyse af teknologisk innovation på det finansielle område. Ifølge BIS vil centeret have omfattende ekspertise inden for mange områder af finansiel innovation, der er relevant for centralbankerne.

Nationalbankdirektør Lars Rohde hilser udmeldingen velkommen.

"Beslutningen om at etablere et BIS Innovation Hub Centre i Stockholm i samarbejde med nationalbankerne i Danmark, Island, Norge og Sverige er en anerkendelse af de nordiske landes innovative ånd og teknologiske nysgerrighed samt den mangeårige tradition for samarbejde mellem vore landes nationalbanker, herunder inden for finansiel innovation."

"Danmark er førende indenfor innovation på en række områder, ikke mindst, når det kommer til at adressere cyberrisiko. Nationalbanken vurderer, at et nordisk innovationscenter vil bidrage positivt til, at Danmark kan forblive i front indenfor innovation."

I 2019 etablerede BIS Innovation Hub Centres i Hongkong, Schweiz og Singapore. BIS er nu i gang med at udvide sit netværk og etablerer fire nye Innovation Hub Centres i samarbejde med Bank of Canada (Toronto), Bank of England (London), Eurosystem (Frankfurt og Paris) og fire nordiske nationalbanker, Danmarks Nationalbank, den islandske nationalbank, Norges Bank og Sveriges Riksbank (Stockholm). Desuden vil BIS også indgå et strategisk samarbejde med det amerikanske Federal Reserve System i New York.

Henvendelse kan rettes til presserådgiver Ole Mikkelsen på tlf. 3363 6027.