Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

Erindringsmønt i anledning af Hendes Majestæt Dronningens 50-års regeringsjubilæum 14. januar 2022

Pressemeddelelse, 11. januar 2022


Deling

11. januar 2022

Der er i Danmark en lang tradition for at udsende erindringsmønter ved særlige begivenheder i kongehuset. Derfor markeres H.M. Dronningens 50-års regeringsjubilæum den 14. januar 2022 med udsendelsen af en erindringsmønt i tre udgaver.

Der udkommer en 500-krone sølvmønt med en diameter på 38 mm og en vægt på 31,1 g, en 20-krone til almindelig cirkulation og en 20-krone i en proof-version, hvor motivet står meget skarpt.

På forsiden af mønten er der et nyt portræt af H.M. Dronningen udformet af billedhuggeren Kathrine S. Moseholm. Portrættet er i profil vendt mod højre. Det er inspireret af papirklip og har rod i den minimalistiske skulpturtradition.

På bagsiden er der et organisk mønster skabt af tallet 50 som et symbol på jubilæet. Mønstret skaber en visuel reference til Amalienborgs 4 palæer og Slotspladsen. Bagsidemotivet er udarbejdet af Nationalbankens designchef, Jeanette Skov Jensen.

Mønterne kan fra den 14. januar købes i Den Kgl. Mønts webshop, kgl-moent.dk.

Pressehenvendelser kan rettes til presse- og kommunikationsrådgiver Teis Hald Jensen på tlf. 3363 6066.

Andre henvendelser samt bestillinger: Den Kgl. Mønt, kgl-moent.dk, tlf. 43 45 40 11.