Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

Lars Mayland Nielsen forlader Nationalbanken for at blive administrerende direktør for LD Fonde

Pressemeddelelse, 30. maj 2022


Deling

30. maj 2022

Chef for afdelingen Bank og Marked, Lars Mayland Nielsen, forlader Nationalbanken for at tiltræde en stilling som administrerende direktør for LD Fonde 1. august 2022.

Lars Mayland Nielsen afløser Dorrit Vanglo, der har valgt at forlade LD Fonde for at bruge kræfter på bestyrelsesarbejde. Lars Mayland Nielsen har arbejdet i Nationalbanken siden 2002 og har siden februar 2021 været chef for Bank og Marked.

"Det er glædeligt, at LD Fondes bestyrelse har valgt Lars Mayland Nielsen som ny administrerende direktør. Lars Mayland er et stærkt valg og kommer med en solid faglig baggrund fra Nationalbanken, hvor han de seneste 20 år har arbejdet med bl.a. forvaltning af valutareserven og statsgælden samt medvirket til udviklingen og moderniseringen af de pengepolitiske instrumenter. Han er samtidig en vellidt og fremsynet leder," udtaler nationalbankdirektør Lars Rohde.

"Jeg er glad for den tillid, som LD Fondes bestyrelse har vist mig, og jeg ser meget frem til at løfte den betroede og vigtige opgave med at forvalte Lønmodtagernes Dyrtidsmidler og Lønmodtagernes Feriemidler på en ansvarlig og bæredygtig måde sammen med de dygtige medarbejdere i LD Fonde," udtaler Lars Mayland Nielsen.

Lars Mayland Nielsen fratræder inden sommerferien. Nationalbanken indleder snarest en proces for rekruttering af en ny chef for afdelingen Bank og Marked i Nationalbanken.

Henvendelse kan rettes til presserådgiver Ole Mikkelsen på tlf. 3363 6027.