Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

Ny chef for Bank og Marked i Nationalbanken

Pressemeddelelse, 3. oktober 2022


Deling

3. oktober 2022

Nationalbanken har ansat Martin Wagner Toftdahl som ny chef for afdelingen Bank og Marked med virkning fra 1. oktober 2022.

Martin Wagner Toftdahl er 39 år og har været ansat i Nationalbanken siden maj 2021, først som sektionschef for Implementering af Pengepolitik og Statsgæld og senest som konstitueret afdelingschef. Martin har tidligere været Head of Liquidity & Funding, Group Treasury & ALM i Nordea Group, med ledelsesansvar på tværs af de nordiske lande.

Martin har også tidligere arbejdet i Nationalbanken fra 2011 til 2015 og har bl.a. været udstationeret til ECB.

"Martin har et solidt og bredt fagligt fundament med dyb forståelse for Bank og Markeds opgaver. Dertil kommer hans internationale erfaring og erfaring fra den finansielle sektor. Jeg er overbevist om, at han med sit strategiske og udviklingsorienterede blik og involverende lederstil er den rette til at sikre både stabilitet og udvikling både som afdelingschef og som medlem af koncernledelsen," siger nationalbankdirektør Signe Krogstrup.

Afdelingen Bank og Marked varetager opgaver inden for forvaltning af valutareserven og pengepolitiske instrumenter, betalingssystemer og back office. Herudover står afdelingen også for forvaltning af statens låntagning og gæld.

"Jeg er meget glad for, og stolt over, at skulle fortsætte som chef for Bank og Marked. Afdelingen er helt central i udførelsen af bankens kerneopgaver, og vi har mange spændende og udfordrende opgaver foran os. Jeg vil have fokus på, at vi forbliver fremadskuende og reaktionsstærke. Det kan vi kun være med udgangspunkt i et stærkt fundament. Vi skal prioritere samarbejde, både internt og eksternt, så vi bliver udfordret og lader os inspirere. Vi har på mange områder løbende forbedret og tilpasset vores operationer og infrastruktur til udviklingen. Det skal vi fortsætte med som afdeling," siger Martin Wagner Toftdahl.

Martin Wagner Toftdahl afløser Lars Mayland Nielsen, der har forladt Nationalbanken for at tiltræde en stilling som direktør for LD Fonde.

Henvendelse kan rettes til presserådgiver Ole Mikkelsen på tlf. 3363 6027.