Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

ECB's tilpasning af operationelle rammer ændrer ikke Nationalbankens implementering af pengepolitikken

Den Europæiske Centralbanks nye operationelle rammer for pengepolitikken skaber ikke behov for at tilpasse, hvordan Nationalbanken implementerer fastkurspolitikken i Danmark.


Deling

13. marts 2024

Den Europæiske Centralbanks nye operationelle rammer for pengepolitikken skaber ikke behov for at tilpasse, hvordan Nationalbanken implementerer fastkurspolitikken i Danmark

Den Europæiske Centralbank, ECB, har i dag annonceret tilpasninger til sine operationelle rammer for implementeringen af pengepolitikken. ECB's tilpasninger giver ikke anledning til at tilpasse Nationalbankens implementering af fastkurspolitikken i Danmark.

Nationalbanken sikrer kontinuerligt, at implementeringen af fastkurspolitikken foregår så effektivt som muligt. Nationalbankens pengepolitiske instrumenter blev senest justeret i marts 2021.

Baggrund

Tilpasningerne til ECB's operationelle rammer er resultatet af en gennemgang foretaget af ECB's Styrelsesråd, som blev annonceret i december 2022. Formålet er at sikre en fortsat effektiv implementering af pengepolitikken i lyset af normaliseringen af ECB's balance. Gennemgangen har haft fokus på at sikre styringen af de korte pengemarkedsrenter.

Nationalbanken vil i en kommende analyse belyse samspillet mellem tilpasningerne i ECB's operationelle rammer og Nationalbankens implementering af fastkurspolitikken.

Yderligere information om ECB's tilpasning af de operationelle rammer kan findes på ECB's hjemmeside.

Henvendelse kan rettes til presserådgiver Peter Levring på tlf. 3363 6383.